четвер, 09 серпня 2018 07:28

США запровадять нові антиросійські санкції через справу Скрипалів

США запровадять нові антиросійські санкції через справу Скрипалів
Якщо Росія не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї, США можуть розірвати з нею дипломатичні відносини Фото:image.zn.ua

США 22 серпня введуть обмеження на торгівлю з Росією. Приводом до запровадження нових санкцій стало отруєння у Великий Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, якщо Росія не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї під контролем міжнародної спільноти, США можуть розірвати дипломатичні відносини, повідомляє The Washington Post з посиланням на Держдеп США.

Підкреслюється, що російська влада своїми діями порушила міжнародне право, тому, відповідно до закону про знищення хімічної та біологічної зброї, 6 серпня 2018 року США ухвалили рішення про запровадження антиросійських санкцій. Держдеп у 15-денний термін повідомить Конгрессу про нові санкції, після чого вони вступлять у силу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій

"Санкції можуть мати суттєвий вплив на торгівлю з РФ, включаючи заборону надання ліцензій на відправлення окремих товарів у США, таких як електронні пристрої", - розповів виданню офіційний представник Держдепу.

"Якщо Росія не погодиться упродовж 90 днів "зупинити використання всієї хімічної зброї та дозволити перевірку для підтвердження її ліквідації, додатково запроваджені заходи можуть призвести до призупинення дії дипломатичних відносин", - наголошується у статті.

Вашингтон у такому випадку може припинити практично всю торгівлю між двома країнами та заборонити права на посадку для російських авіаліній.

Президент США Дональд Трамп визнав втручання Росії у справи США. Заявив про це під час зустрічі з прихильниками у штаті Огайо. Трамп сказав, що Росія, Китай та, можливо, Північна Корея втручаються в справи США, і ця діяльність може розширитися внаслідок зростання економіки країни.

Зараз ви читаєте новину «США запровадять нові антиросійські санкції через справу Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі