вівторок, 07 серпня 2018 11:22

Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій

Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій

Нові санкції США найбільше зачеплять банківську систему Росії. Так прокоментували інформацію про новий пакет заходів проти Росії аналітики британського банку Barclays.

Американці хочуть заборонити купувати російський держборг та облігації Центрального банку. Простіше - заборонити використання доларів у Росії, провести дедоларизацію, пише Обозреватель.

Якщо закон набуде чинності, російські банки перетворяться на вигнанців, вважає Максим Осадчий, начальник аналітичного управління російського Банку корпоративного фінансування. Тоді Росію чекає Іранський сценарій.

"Відтік капіталу, ажіотажна скупка доларів, падіння національної валюти, чорний валютний ринок, інфляція, валютний контроль з боку влади. Нещодавно аналітики Citigroup повідомили, що рубль може впасти на 15%, тобто до 73 рублів за долар. Але це найгірший сценарій...", - пояснив експерт.

Такий розвиток подій можливий, якщо законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля" схвалить Сенат і Палата представників Конгресу і підпише президент Трамп.

Наразі повний текст закону не оприлюднений. Лише окремі пункти опублікував минулого тижня на своєму сайті американський сенатор Ліндсі Грем. Цього було достатньо, щоб обвалити російський ринок держборгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новина про нові санкції обвалила російський ринок держборгу

Законопроект можуть і не прийняти, вважає низка експертів. Немає навіть графіка його розгляду.

"Звичайно, це всього лише чорновий варіант. Російські яструби в Конгресі США очікувано почнуть обговорювати новий законопроект на найсуворіших умовах після нещодавньої зустрічі президентів Трампа та Путіна", - сказала Ліза Єрмоленко, економіст Barclays Capital у Лондоні. - Та, незважаючи на це, документ ясно показує рішучість просунутися далі, щоб завдати шкоди Росії."

Група американських сенаторів розробила новий пакет санкцій проти Росії. Законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля" представили 3 демократів і 3 республіканців, у тому числі сенатор Джон Маккейн.

Зараз ви читаєте новину «Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі