неділя, 03 грудня 2017 11:51

США виходять зі всесвітнього договору про міграцію

США виходять зі всесвітнього договору про міграцію
Фото: iPress.ua

Президент США Дональд Трамп вирішив вивести країну з учасників Всесвітнього пакту про міграцію ООН. Він порушує суверенітет Сполучених Штатів, вважає Трамп.

У Державному департаменті США 2 грудня заявили, що цей договір "містить численні положення, що несумісні з політикою США щодо мігрантів і біженців і принципами адміністрації Трампа стосовно міграції". Через це "Дональд Трамп вирішив, що США завершать свою участь у процесі пакту", передає "Радіо Свобода".

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, яка оголосила цю заяву в Організації Об'єднаних Націй, наголосила: "Америка пишається своєю іммігрантською спадщиною і давнім моральним лідерством у наданні підтримки мігрантам і біженцям у всьому світі. Але наші рішення про політику щодо імміграцію мають завжди ухвалювати американці і тільки самі американці. Ми самі вирішимо, як найкраще контролювати наші кордони і кому буде дозволено в'їхати до нашої країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'їзд у США дозволено: суд відмовився відновлювати дію скандального антиміграційного указу Трампа

Заява пролунала напередодні триденної конференції з приводу цього пакту, що має відкритися 3 грудня в Мексиці. На ній мають обговорити рекомендації для завершення процесу укладення пакту. В ньому беруть участь 193 держави-члени ООН, які 2016 року на сесії Генеральної асамблеї ухвалили Нью-Йоркську декларацію про біженців і мігрантів. Цим не обов'язковим до виконання документом держави-учасниці взяли на себе зобов'язання розробити новий підхід до міграції і ставлення до біженців і 2018 року ухвалити остаточний всесвітній пакт про міграцію.

У серпні США вийшли з Паризької кліматичної угоди. Процесу виходу триватиме не менше трьох років. Американці відреагували на рішення президента масовими акціями протесту.

Угода була ухвалена 2015 року і набула чинності 2016-го. Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Зараз ви читаєте новину «США виходять зі всесвітнього договору про міграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі