субота, 05 серпня 2017 04:41

США повідомили ООН про вихід з кліматичної угоди

США повідомили ООН про вихід з кліматичної угоди
США виходять з кліматичної угоди. Фото: Opogode

Державний департамент США офіційно інформував Організацію Об'єднаних Націй про відмову від Паризької кліматичної угоди, але залишив відкриті двері для приєднання до неї, якщо умови для Сполучених Штатів будуть покращені.

Про це пише Reuters.

У Держдепі повідомили, що США будуть продовжувати брати участь у засіданнях Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату під час процесу виходу, який, як очікується, триватиме як мінімум три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп пояснив світовим лідерам, чому вийшов з Паризької угоди по клімату

"Сполучені Штати підтримують збалансований підхід до кліматичної політики, яка знижує викиди, одночасно сприяючи економічному зростанню та забезпечення енергетичної безпеки", - сказано у повідомленні департаменту.

Паризька кліматична угода була ухвалена в грудні 2015 року і набула чинності 4 листопада 2016 року.

Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Зараз ви читаєте новину «США повідомили ООН про вихід з кліматичної угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі