пʼятниця, 31 травня 2024 06:34

США ввели санкції проти африканських компаній за підтримку "вагнерівців"

США ввели санкції проти африканських компаній за підтримку "вагнерівців"
В Африці деякі компанії підтримують російську ПВК "Вагнер". Фото: lb.ua

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти двох компаній, які зареєстровані у Центральноафриканській республіці.

Стверджують, що вони підтримували діяльність російської ПВК "Вагнер". Про це повідомили у Державному департаменті США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Глобальний Південь. На Африканському континенті відбулися найбільш карколомні вибори століття

Санкції було оголошено проти компаній Mining Industries SARLU та Logistique Economique Etrangere SARLU. За даними США, вони відігравали важливу роль у діяльності "вагнерівців" у ЦАР. Зокрема, були пов'язані з безпековими операціями та нелегальним видобутком корисних копалин.

"Російська група "Вагнера" скоїла численні порушення прав людини і займається привласненням природних ресурсів у багатьох країнах Африки. Будучи маріонетковим збройним формуванням Кремля, група "Вагнера" здійснює військові операції по всьому світу, зокрема у варварській війні Росії проти України", - йдеться у повідомленні.

Росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Нині агресори вербують живу силу в центральній Африці, зокрема, в Руанді, Бурунді, Конґо та Уганді. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Вербуванням африканців для їхньої участі у "мʼясних" штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «США ввели санкції проти африканських компаній за підтримку "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі