вівторок, 28 травня 2024 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки платять африканцям: у ГУР розповіли про вербування Росією іноземців на війну проти України

Скільки платять африканцям: у ГУР розповіли про вербування Росією іноземців на війну проти України
Росія вербує африканців на війну проти України. Фото: gur.gov.ua

Росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України.

Нині агресори вербують живу силу в центральній Африці, зокрема, в Руанді, Бурунді, Конґо та Уганді. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Вербуванням африканців для їхньої участі у "мʼясних" штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З російської окупаційної армії масово дезертирують найманці з Непалу

"Найманців заманюють стартовою грошовою виплатою у розмірі 2000 доларів за підписання контракту, обіцяють щомісячне забезпечення у 2200 доларів, медичне страхування, а також - російський паспорт для солдата і членів його сім'ї", - йдеться у повідомленні.

У ГУР також нагадують, що раніше найманці з Непалу, завербовані Москвою на війну проти України, масово дезертирували з окупаційної армії через численні втрати та жорстоке ставлення російських польових командирів.

Росія задіяла африканський корпус у наступі на Харківську область. Вони вже зазнають величезних втрат. Про це повідомив підпільний рух "АТЕШ". Зазначають, що найманці не були готові до такої війни. Росіяни посилають їх у передові загони, знаючи, що більшість із них не повернуться зі штурмів.

За інформацією підпілля, усю підготовку цього корпусу вони бачили на параді, де 20 людей виконали традиційний військовий танець.

Зараз ви читаєте новину «Скільки платять африканцям: у ГУР розповіли про вербування Росією іноземців на війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі