пʼятниця, 13 серпня 2021 04:52

США відправляють війська в Кабул для евакуації співробітників посольства

США відправляють війська в Кабул для евакуації співробітників посольства
США будуть евакуювати дипломатів з Афганістану. Фото: Reuters

Пентагон перекине в Афганістан додаткові сили для організації евакуації співробітників посольства США.

У Державному департаменті США повідомили про плани скоротити дипломатичний штат в Кабулі в зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою, передає Axios.

"Ми розраховуємо скоротити основну дипломатичну присутність в Афганістані в найближчі тижні", - заявив офіційний представник Держдепартаменту.

Про повну евакуацію мова не йде. Афганістан покинуть співробітники, які можуть працювати віддалено, а також ті, чия присутність не є обов'язковою для виконання "основних функцій" посольства.

"Це не втеча. Це не евакуація. Це не масовий висновок", - запевнив представник. Рішення Держдепартаменту "не слід сприймати як якесь послання Талібану".

Посольство продовжить роботу в дипломатичному кварталі Кабула. Інформацію про можливе переміщення дипломатичної місії в більш безпечне місце, таке як аеропорт, він спростував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям радять негайно залишити Афганістан через наступ талібів

В Афганістані бойовики радикального руху "Талібан" оголосили про захоплення Кандагара - центру однойменної провінції і другого за величиною міста країни.

Зараз ви читаєте новину «США відправляють війська в Кабул для евакуації співробітників посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі