четвер, 12 серпня 2021 21:29

Українцям радять негайно залишити Афганістан через наступ талібів

Українцям радять негайно залишити Афганістан через наступ талібів
Таліби захопили десять центрів афганських провінцій. Фото: МЗС

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок в Афганістан, а тим, хто перебуває там – негайно виїжджати.

Рекомендації дають у зв'язку із загостренням безпекової ситуації в Афганістані. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Бойовики руху "Талібан" після виведення з країни іноземних військ стрімко розширюють зону впливу в Афганістані. За останні кілька днів таліби захопили десять центрів афганських провінцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби контролюють вже дві третини Афганістану

Українцям радять у разі загрози життю або здоров'ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Таджикистан, до зони відповідальності якого належить Афганістан (телефон "гарячої лінії": +992 900006520, електронна адреса: [email protected]) або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС за номером телефону +38 044 238-16-57.

Таліби захопили місто Кундуз на півночі Афганістану. Місто має важливе стратегічне значення. Автомагістралі з'єднують його з іншими великими містами, включаючи столицю Кабул.

Таліби захопили всі райони міста, крім аеропорту, каже місцева влада. У місті почалися пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять негайно залишити Афганістан через наступ талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі