вівторок, 18 травня 2021 14:11

США створили таємні війська для боротьби з Росією - ЗМІ

США створили таємні війська для боротьби з Росією - ЗМІ
США створили таємні війська. Фото: armenpress

Міністерство оборони США за останні роки створило таємні війська чисельністю 60 тис. осіб для боротьби з тероризмом з боку Росії.

Про це йдеться в розслідування видання News Week.

У формуванні службу несуть військові та оперативники під цивільним прикриттям. Також у програмі беруть участь майже 130 приватних компаній. Вони витрачають на фінансування таємних військ понад $900 млн.

Ідеться про створення фальшивої документації, оплату рахунків і податків працівникам, які працюють під вигаданими іменами. Фінансування також спрямовується на розробляння спеціальних пристроїв для прослуховування та стеження "у найвіддаленіших куточках Близького Сходу й Африки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гібридна війна: Росія посилила кібератаки на Україну

Головна мета таємних військ – переслідування терористів у "гарячих точках" від Пакистану до Західної Африки. Часто вони працюють за "лінією фронту" в Північній Кореї та Ірані.

Одна з найважливіших груп цієї армії – "кібербійці". Вони діють під вигаданими іменами й збирають в інтернеті інформацію, а також можуть брати участь в кампаніях впливу в соцмережах.

Автори розслідування вважають, що таємний підрозділ необхідний США не тільки для боротьби з терористичними загрозами, але й для збільшення конкурентних можливостей в гібридній війні з Росією та Китаєм.

Федеральне бюро розслідувань підтвердило інформацію, що російські хакери DarkSide вчинили кібератаку на мережу Colonial Pipeline.

Зараз ви читаєте новину «США створили таємні війська для боротьби з Росією - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі