вівторок, 11 травня 2021 10:23

Російські хакери причетні до кібератаки трубопроводу - ФБР

Російські хакери причетні до кібератаки трубопроводу - ФБР
Російські хакери причетні до кібератаки на трубопровід США. Фото: depositphoto

Федеральне бюро розслідувань підтвердило інформацію, що російські хакери DarkSide вчинили кібератаку на мережу Colonial Pipeline.

Про це повідомило видання The Hill.

"ФБР підтверджує, що хакерська група DarkSide несе відповідальність за напад на мережу Colonial Pipeline. Ми продовжуємо працювати з компанією і нашими державними партнерами над розслідуванням", - йдеться в заяві відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ прокоментували причетність до атаки на найбільший трубопровід США

7 травня Colonial Pipeline зупинила роботу зі транспортування очищенного бензину й авіаційного газу із Техасу до Нью-Йорка, щоб уникнути пошкоджень.

Наступного дня Федеральне управління безпеки автотранспортних засобів США оголосило про надзвичайну ситуацію в 17 штатах і Вашингтоні у зв'язку з зупиненням трубопроводу, що поставляє на Східне узбережжя близько 45% пального.

За словами хакерів, їх цікавлять лише гроші, з політикою їх нічого не пов'язує. Вони нібито не очікували зупинення роботи трубопроводу.

10 травня Colonial Pipeline заявила, що має намір поновити надання послуг до кінця тижня.

У 17 штатах Америки та у Вашингтоні оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну хакерську атаку на найбільший трубопровід США Colonial Pipeline.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери причетні до кібератаки трубопроводу - ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі