субота, 16 липня 2022 06:41

США продадуть Тайваню військове обладнання на понад $100 млн

США продадуть Тайваню військове обладнання на понад $100 млн
Угода на покупку Тайванем військового обладнання набере чинності протягом місяця. Фото: pixabay.com

Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив продаж військового обладнання та запчастин для техніки Тайваню на майже $110 млн.

Тайвань планує придбати в США запасні та ремонтні частини для танків і бойових машин, а також хоче отримати технічну підтримку американського уряду і підрядників, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пекіні жорстко відреагували на втручання у відносини Китаю з Росією

"Продаж включатиме транспортні засоби, стрілецьку зброю, системи озброєння і предмети матеріально-технічного забезпечення в бойовій готовності", – ідеться в заяві агентства зі співробітництва в галузі оборони і безпеки Пентагону.

За інформацією міністерства оборони Тайваню, угода про придбання військового обладнання набере чинності протягом місяця.

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне проти нього війну. У Пекіні не звертатимуть увагу на вартість людського життя, заявив 10 червня міністр оборони Китаю Вей Фенхе.

Суперечки про політичний статус Тайваню, які іноді називають Тайванським питанням або проблемою Тайванської протоки, із погляду Тайваню є материковим питанням. Проблема є результатом громадянської війни в Китаї та подальшого розколу Китаю на дві нинішні держави: сучасні самоврядні утворення Китайської Народної Республіки та Китайської Республіки, відомої як Тайвань.

Наприкінці жовтня торік на Тайвані вперше підтвердили присутність американських військ.

Зараз ви читаєте новину «США продадуть Тайваню військове обладнання на понад $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі