неділя, 11 лютого 2024 12:05

Що означають заяви Кремля про переговори - в ISW пояснили

Що означають заяви Кремля про переговори - в ISW пояснили
Російський диктатор Володимир Путін заявив про бажання вести переговори із Заходом. Фото: gettyimages.com

Росія продовжує звинувачувати Захід, зокрема Сполучені Штати Америки, у відсутності конструктивних мирних переговорів щодо припинення війни в Україні.

Такі заяви все частіше лунають з Москви, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не бачить жодних ознак бажання або політичної волі США до мирних переговорів з Росією.

А речниця МЗС РФ Марія Захарова сказала, що перспективи діалогу між Росією та США цілком залежать від готовності Америки вести переговори "на основі взаємної поваги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін закликав не недооцінювати інтерв'ю Путіна Карлсону

Окрім того, заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін повторив, що Захід не хоче миру в Україні і хоче завдати стратегічної поразки Росії.

"Акцент Пєскова та Захарової на переговорах зі Сполученими Штатами є частиною постійних зусиль Кремля представити Захід як єдиного значущого партнера по переговорах в Україні. РФ намагається переконати Захід прийняти тезу Кремля, що Україна не має незалежного агентства, і отримати поступки від Заходу, які підривають український суверенітет і територіальну цілісність", - йдеться у повідомленні ISW.

Аналітики також нагадують, що російський президент Володимир Путін під час інтерв'ю 8 лютого намагався продовжити методичку Кремля про те, що Росія зацікавлена в припиненні війни в Україні шляхом переговорів. Натомість протягом усього інтерв'ю демонстрував, що це має відбуватися на його умовах.

"Путін та інші російські офіційні особи неодноразово сигналізували, а часом і відкрито заявляли, що Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей в Україні, які, на думку ISW, рівнозначні повній капітуляції України та Заходу", - йдеться у повідомленні.

Попри те, що російський диктатор Володимир Путін вкотре заявив про нібито готовність до переговорів щодо припинення війни в Україні, його справжні плани виключають будь-які перемовини у найближчі кілька місяців.

Заклик до нібито переговорів прозвучав від Путіна під час двогодинного інтерв'ю з американським пропагандистом Такером Карлсоном.

Зараз ви читаєте новину «Що означають заяви Кремля про переговори - в ISW пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі