субота, 12 березня 2022 21:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Слідом за Росією: у Білорусі вводять обмеження за картками Visa, Mastercard та Maestro

Слідом за Росією: у Білорусі вводять обмеження за картками Visa, Mastercard та Maestro
У Білорусі вводять обмеження за картками Visa, Mastercard та Maestro. Фото: pixabay.com

Найбільший білоруський банк "Беларусбанк" вводить обмеження за картками Visa, Mastercard та Maestro, які прив'язані до рублевих рахунків. Такі ж обмеження запровадили у РФ, яка веде повномасштабну війну проти України.

Білоруси за кордоном протягом доби тепер зможуть отримати готівкою або витратити до 400 рублів. Ці обмеження діятимуть з 00:00 13 березня, зазначає пресслужба білоруського банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хотіли створити "Республіку Україна" на Прикарпатті

Головна економістка Світового банку Кармен Рейнхарт підкреслювала, що Росія та Білорусь перебувать на межі дефолту через масштабні санкції. Країна-окупантка потрапила у глибоку економічну кризу, яка вже скоротила ВВП Росії на 9%.

Військовослужбовці Збройних сил Білорусі категорично відмовляються від участі у війні проти України.

Призовна кампанія військовослужбовців запасу, яку розпочала білоруська влада, спричинила паніку серед населення. Фіксуються випадки виїзду за кордон співробітників поліції разом із сім'ями.

Аби придушити протести військових, командування країни почало призначати на керівні посади в армії російських офіцерів. Почали прибувати офіцери нижчої та керівної ланки, які призначаються на посади в ЗС Білорусі.

В окремих частинах поблизу Бреста відбуваються бунти. Військовослужбовці висловлюють своє небажання брати участь у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за Росією: у Білорусі вводять обмеження за картками Visa, Mastercard та Maestro». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі