субота, 12 березня 2022 20:33

Окупанти хотіли створити "Республіку Україна" на Прикарпатті

Окупанти хотіли створити "Республіку Україна" на Прикарпатті
На Прикарпатті підозрюють двох змовників у спробі повалення конституційного ладу та створення "Республіки Україна". Фото: galychyna.if.ua

На Прикарпатті підозрюють двох змовників у спробі повалення конституційного ладу та створення "Республіки Україна".

Спільники підтримували антиконституційні ідеї федералізації України та створення "Федеративної Республіки України" через відокремлення від держави окремих її областей, повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

Вони планували організувати "національні збори", на яких мали висунути вимоги про усунення з посад осіб у вищих і місцевих органах державної влади, а також - провести псевдовибори та утворити "ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли евакуаційну колону жінок та дітей на Київщині

Змовники залучали в різних областях колишніх військових та правоохоронців, які повинні були захопити адмінбудівлі, мости, вузли комунікації, транспорт, сховища та вчинити інші дії, які привели б до захоплення та блокування органів державної влади. Загалом таких осіб підшукували близько 500 у західних областях.

Також спільники створили та очолили громадські організації для розповсюдження закликів і матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та проросійської пропаганди.

Досудове розслідування триває.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хотіли створити "Республіку Україна" на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі