вівторок, 03 вересня 2019 12:52

Скільки росіян готові виступити проти влади

Скільки росіян готові виступити проти влади
У Росії 20% громадян готові вийти на протест. Фото: snob.ru

20% росіян готові вийти на протест із політичними вимогами.

Ще 30% громадян вважають, що в їхній країні цілком можливі подібні протестні виступи. Про це свідчать дані опитування російського "Левада-Центру".

Дві третини опитаних заявили, що чули про акції за вільні вибори до Московської міської думи. 45% опитаних до цих акцій виявилися байдужими. 58% не вірять, що протести - результат втручання Заходу. Ще 45% вважають, що чиновники злякалися конкуренції з незалежними політиками. Третина (30%) переконані, що винні опозиціонери, які не зуміли зібрати підписи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили акцію: протести в Росії набирають рекордних обертів

Вважають, що протести у Москві почалися через невдоволення станом справ у країні (41%) і політикою влади (34%).

Крім того, 41% опитаних заявили, що силовики під час затримання учасників протесту необґрунтовано застосовували силу, а 32% назвали їхні дії адекватними.

Протести з вимогою допустити до виборів до Московської міської думи незалежних кандидатів тривають у столиці Росії понад місяць. Під час акцій 27 липня і 3 серпня затримали кілька тисяч людей, поліція застосовувала силу і спецзасоби.

Зараз ви читаєте новину «Скільки росіян готові виступити проти влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі