середа, 21 жовтня 2020 21:34

Ситуація у Карабасі: Вірменія заявила про екологічну катастрофу

Ситуація у Карабасі: Вірменія заявила про екологічну катастрофу
Бої в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Фото: Reuters

Нагірному Карабаху загрожує гуманітарна та екологічна катастрофа через загиблих під час боїв в регіоні людей.

Про це заявило міністерство навколишнього середовища Вірменії, повідомлення опубліковали на сайті відомства.

"Ситуація з тілами на поле бою виходить з-під контролю. Відеокамери, встановлені в різних місцях в зоні бойових дій, вже зняли, як дикі тварини харчуються трупами. З огляду на те, що жертви обчислюються тисячами, а безліч трупів розкидано поруч з водоймами і вздовж них, продовження цієї гуманітарної катастрофи призведе до серйозних проблем зі здоров'ям людей і завдасть шкоди навколишньому середовищу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи має Азербайджан історичні права на Карабах

В першу чергу загроза стосується поширення інфекційних захворювань, а також загрозою поширення небезпечних патогенів через тварин і зараження ними водойм.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство рішуче засудити, припинити застосування сили проти Арцаха, мирного населення, життєво важливої інфраструктури, пом'якшити наслідки гуманітарних і екологічних катастроф в цьому регіоні", - наголосили в міністерстві.

Варто зазначити, що сторони не публікують точної статистики втрат в боях в Нагірному Карабасі, які почалися 27 вересня. Втім, за відносними порівняннями від обох сторін конфлікту - йдеться про сотні загиблих.

Єреван не визнає незалежності Нагірного Карабаху лише тому, що Вірменія хоче вирішити конфлікт з Азербайджаном мирним шляхом. Президент Армен Саркісян заявив, що його країна готова визнати незалежність Нагірно-Карабаської республіки за однієї умови.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація у Карабасі: Вірменія заявила про екологічну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі