неділя, 18 жовтня 2020 23:20

Президент Вірменії поставив ультиматум Азербайджану щодо Нагірного Карабаху

Президент Вірменії поставив ультиматум  Азербайджану щодо Нагірного Карабаху
Єреван готовий визнати незалежність Нагірно-Карабаської республіки за однієї умови. Фото: Радіо Свобода

Єреван не визнає незалежності Нагірного Карабаху лише тому, що Вірменія хоче вирішити конфлікт з Азербайджаном мирним шляхом. Президент Армен Саркісян заявив, що його країна готова визнати незалежність Нагірно-Карабаської республіки за однієї умови.

Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню "Коммерсантъ". Він наголосив, що якщо Азербайджан відмовиться від врегулювання конфлікту шляхом переговорів, то Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху.

"Тобто невизнання Вірменією незалежності пов'язано тільки з тим, що вірменська сторона хоче розв'язати питання шляхом мирних переговорів", - пояснив Саркісян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджанська армія захопила військову частину Вірменії

Загострення між сторонами почалося 27 вересня і вже стало найбільшим після закінчення Карабахської війни 1994 року. Україна підтримала Азербайджан, висловившись за територіальну цілісність країни. Тим часом українців просять утриматися від поїздок до Вірменії, Азербайджану і Нагірного Карабаху.

Пізніше було укладена угода про припинення вогню. Однак згодом вона була порушена. Новий режим припинення вогню почався опівночі 18 жовтня. Проте із півночі 18 жовтня, тривають бойові дії між Азейбарджаном та Вірменією. Сторони звинувачують одна одну в порушенні домовленостей про припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Президент Вірменії поставив ультиматум Азербайджану щодо Нагірного Карабаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі