пʼятниця, 19 серпня 2022 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на ЗАЕС: у США заявили про знущання окупантів зі співробітників станції

Ситуація на ЗАЕС: у США заявили про знущання окупантів зі співробітників станції
ЗАЕС в Енергодарі окупанти захопили на початку березня. Фото: УНІАН

Сполучені Штати Америки "обізнані" щодо фактів знущань і примусів співробітників Запорізької атомної електростанції в тимчасово захопленому Енергодарі з боку російських окупантів.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) мають допустити до найбільшої в Європі АЕС. Про це заявив речник Держдепу США Нед Прайс на брифінгу 18 серпня, пише CNN.

Він наголосив, що дії Росії "безрозсудні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має вивести свої війська з території ЗАЕС – Зеленський

"Ми вітаємо українську владу та працівників за їхню відданість ядерній безпеці за наявних дуже складних умов. США рішуче засуджують безвідповідальну зневагу Росії до ядерної безпеки", – сказав Прайс.

Підкреслив, що місія МАГАТЕ має отримати доступ на ядерну станцію, щоб переконатися в її безпеці та відстежувати ядерні матеріали.

Міністерство оборони Російської Федерації, імовірно, намагається створити інформаційне тло для майбутніх "операцій під чужим прапором" на Запорізькій атомній електростанції.

Росія готує операцію, щоб звинуватити Україну в атаці на найбільший ядерний об'єкт в Європі, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW). Росіяни розмістили військову техніку прямо біля ядерного реактора станції.

ЗАЕС в Енергодарі окупанти захопили на початку березня. У залі енергоблока розмістили військову техніку, вибухівку та зброю й замінували частину території. Також загарбники чи не щодня обстрілюють найбільшу в Європі атомну станцію. Наслідки цих злочинів можуть бути рівноцінні застосуванню атомної бомби, заявили в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на ЗАЕС: у США заявили про знущання окупантів зі співробітників станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі