пʼятниця, 14 червня 2024 09:18

Сигнал Путіну: Шольц прокоментував рішення G7 щодо російських активів

Сигнал Путіну: Шольц прокоментував рішення G7 щодо російських активів
Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував рішення G7 щодо активів РФ. Фото: ostwest.tv

Плани країн G7 надати Україні близько $50 млрд фінансової підтримки, залучаючи для цього заморожені російські активи, є чітким сигналом російському диктатору Володимиру Путіну.

Це також має надихнути українців, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц. Його цитує Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від США ще одну систему Patriot - ЗМІ

"Це дуже чітке зобов'язання, яке має надихнути українців робити все необхідне для захисту своєї незалежності і суверенітету. І це також чіткий сигнал російському президенту, що він не може просто відсиджуватися і сподіватися, що фіскальні проблеми в країні, яка підтримує Україну, одного дня дозволять йому виграти цю війну", - сказав Шольц.

За його словами, Путін помилився, коли вважав, що міжнародна підтримка України з часом зменшиться.

"Це дуже історичний крок, який ми робимо сьогодні", - додав канцлер ФРН.

Лідери країн G7 досягли домовленості про виділення $50 млрд для України шляхом використання заморожених російських активів. Україна отримає кредит до кінця 2024 року, повідомила канцелярія президента Франції.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що лідери країн "Великої сімки" погодять створення робочого механізму з конфіскації $300 млрд заморожених російських активів.

Зараз ви читаєте новину «Сигнал Путіну: Шольц прокоментував рішення G7 щодо російських активів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі