четвер, 13 червня 2024 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Після $50 млрд далі з Росії треба стягнути $300 млрд - Зеленський

Президент УкраїниВолодимир Зеленський очікує, що лідери країн "Великої сімки" погодять створення робочого механізму з конфіскації $300 млрд заморожених російських активів.

Про це Зеленський сказав під час виступу на саміті G7 в Італії, повідомив сайт президента.

Автор: president.gov.ua
  Президент України Володимир Зеленський і лідери країн "Великої сімки" на саміті в Італії
Президент України Володимир Зеленський і лідери країн "Великої сімки" на саміті в Італії

"Ми всі з вами розуміємо, що буде справедливим, коли саме Росія платитиме за шкоду, завдану російською війною", - сказав Зеленський.

"Я прошу вас підтримати план використання російських активів, який швидко надасть Україні 50 мільярдів доларів. Усі ви поінформовані про деталі. Це абсолютно робочий план. І це гроші, які мають спрацювати і для підтримки оборони, і для відновлення", - звернувся президент України до лідерів країн G7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Японія підписали безпекову угоду на 10 років

"Так само ми маємо створити робочий механізм конфіскації заморожених активів Росії на 300 мільярдів - маємо привчати держави, які підтримують терор, що вони за це й платитимуть", - сказав Зеленський.

Сьогодні президент Володимир Зеленський прибув до Італії на саміт G7, який присвячений ситуації в Україні та її подальшій підтримці з боку Заходу.

Вчора лідери країн G7 досягли домовленості про виділення $50 млрд для України шляхом використання заморожених російських активів.

Зараз ви читаєте новину «Після $50 млрд далі з Росії треба стягнути $300 млрд - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі