середа, 02 січня 2019 12:54

Серед найбільших загроз світовій безпеці у 2019 році — новий напад Росії на Україну

Серед найбільших загроз світовій безпеці у 2019 році — новий напад Росії на Україну
Україна залишається місцем, де ескалація в Європі є найбільш ймовірною, - Пітер Еппс. Фото: з відкритих джерел

Аналітик Пітер Еппс назвав найбільші загрози світовій безпеці в 2019 році. Перерахував їх у своїй колонці для Reuters.

На його думку, з огляду на торгову війну між Америкою та Китаєм, найбільші військові дії Росії у Східній Європі з часів холодної війни і найбільш непередбачувану адміністрацію США в сучасній історії, 2019-й не залишиться без сюрпризів у стратегічній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США назвала умову зняття санкцій з Росії

"Україна залишається місцем, де ескалація в Європі є найбільш ймовірною. Москва може спробує знову захопити українську територію — цього разу в напрямку порту Маріуполь", - пише аналітик.

Еппс згадує про те, що Росія захопила Крим і відгородила півострів від материка парканом, а також взяла контроль над входом у спільне Азовське море після того, як побудувала Керченський міст.

"Посилення позиції з боку НАТО та російських сил в Чорному морі також здається неминучим, особливо напередодні українських виборів 31 березня", — йдеться у колонці.

Серед ймовірних викликів 2019 року аналітик називає:

♦ тристоронню зустріч між президентами США, Росії та Китаю;

♦ ситуацію в Південно-Китайському морі;

♦ військові конфлікти в Сирії та Ємені, для яких 2019-й може стати критичним;

♦ політику КНДР через можливе повернення до випробувань ядерної зброї у Північній Кореї на тлі посилення торгової війни між США та Китаєм.

Над окупованим Донбасом замайорів жовто-блакитний стяг із повітряних кульок. Таким чином 10-та гірсько-штурмова бригада привітала мешканців тимчасово-непідконтрольних територій з прийдешніми святами.

Зараз ви читаєте новину «Серед найбільших загроз світовій безпеці у 2019 році — новий напад Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі