пʼятниця, 02 лютого 2024 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка з'ясувала, що підриває ефективність російської армії

Розвідка з'ясувала, що підриває ефективність російської армії
В армії РФ процвітає корупція. Фото: eastnews.ua

Міноборони Великої Британії у новому огляді проаналізувало корупційні схеми в армії РФ, які підривають ефективність військ окупантів.

Водночас шанси на її зниження у необхідній Україні мірі є невисокими, повідомила британська розвідка 2 лютого.

"Цілком імовірно, що корупція суттєво підриває ефективність російської армії. Існує лише незначний шанс, що буде досягнуто значного прогресу в зниженні рівня корупції. Хабарі в армії росіяни давали або вимагали за різні "послуги", такі як: відпустка, атестація з фізичної підготовки, військове звання, водійське посвідчення, уникнення дисциплінарних стягнень за використання смартфонів або пиятику", - сказано в повідомленні.

Розвідка посилається на розслідування російського незалежного видання "Верстка", яке виявило схеми корупції та систему хабарництва серед військових РФ та їхніх командирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін приєднав "вагнерівців" до Росгвардії - британська розвідка

Після лютого 2022 року набір "послуг" було розширено шляхом включення довідок про поранення, нагород за участь у так званій спеціальній військовій операції та уникнення відправки на бойове завдання.

Видання "Верстка" опублікувало розцінки на ці "послуги". Вони становлять від 40 тис. рублів за відстрочку від відправки на фронт до 1 млн рублів за фальшиву довідку про поранення.

"Корупція вже давно є проблемою в російських збройних силах. У Москві ще в 1994 році в жовтні вбили журналіста Дмитра Холодова, який розслідував військову корупцію в РФ у 90-х", - нагадало британське відомство.

Кремль збирається інтегрувати окуповані українські території до РФ упродовж наступних 6 років. Про такі плани заявив нещодавно російський диктатор Володимир Путін, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Розвідка з'ясувала, що підриває ефективність російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі