четвер, 11 лютого 2021 08:00

Розкрили деталі першої розмови Байдена з лідером КНР

Розкрили деталі першої розмови Байдена з лідером КНР
Байден назвав одним зі своїх пріоритетів вільний та відкритий Індо-Тихоокеанський регіон. Фото: Reuters

46-й президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову із головою КНР Сі Цзіньпіном. Глави держав обговорили ситуацію із Covid-19, проблеми кліматичних змін та питання щодо запобігання поширенню зброї у світі.

Байден назвав одним зі своїх пріоритетів вільний та відкритий Індо-Тихоокеанський регіон, повідомили у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай міг запобігти пандемії, якби вчасно розказав правду - тайванські медики

"Президент США прихильний справі практичних, орієнтованих на результат зобов'язань, коли це просуває інтереси американського народу та союзників", - йдеться у заяві.

Байден підкреслив свою стурбованість у зв'язку з ситуацією у Гонконзі, із приводу примусових економічних практик Пекіна та порушень прав людини в Сіньцзяні й на Тайвані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай погрожує почати нову війну

Китай у день інавгурації президента США Джо Байдена, 20 січня, запровадив санкції проти 28 чиновників адміністрації Дональда Трампа.

Під санкції потрапили ексдержсекретар Трампа Майк Помпео, радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн, ексдиректор Національної торгової ради США Пітер Наварро.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили деталі першої розмови Байдена з лідером КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі