Ексклюзиви
середа, 20 січня 2021 17:54

Китай міг запобігти пандемії, якби вчасно розказав правду - тайванські медики

Китай міг запобігти пандемії, якби вчасно розказав правду - тайванські медики
Доктор І-Чунь Ло / Mirror

Пандемії коронавірусу можна було б уникнути, якби Китай одразу повідомив світові про передачу вірусу від людини до людини Про це заявляють провідні тайванські медики в документальному фільмі про коронавірус "Спалах - вірус, який вразив світ".

У стрічці стверджується, що Китай знав про коронавірус задовго до того, як розповів світові. Автори відстежують походження вірусу, повертаючи глядачів до витоків пандемії, у результаті якої на сьогодні загинуло понад 2 млн людей. Про це пише британська Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ на межі катастрофічного морального провалу - ВООЗ про вакцинацію від Covid-19

У фільмі показані секретні кадри з Уханя, є аналіз провідних медиків, які стверджують, що китайська влада намагалася приховати інформацію про вірус, що хвороба "перестрибнула" з тварин до людини, швидко поширюється, є смертельною. Провідні тайванські вірусологи в стрічці розкритикували те, як Китай впорався з первинним спалахом.

Тайвань – частково визнана демократична китайська республіка, незалежність якої оспорює сусідній комуністичний Китай.

Боротьба з пандемією на острові визнана однією з найкращих у світі, оскільки кількість випадків захворювання і смертності там низька, попри близькість острова до материкового Китаю. При населенні в 23,5 млн людей там захворіло 868 осіб, і 7 померли.

Заступник гендиректора Центру з контролю за захворюваннями Тайваня, доктор І-Чунь Ло назвав дії Китаю на ранній стадії боротьби з хворобою "безладом і невдачею". Він сказав, що Китай мав бути більш прозорий, мав розповісти про спалах нової хвороби, швидко передавши те, що знав, решті світу.

Доктор Інь-Чин Чуанг з Тайванської мережі профілактики і лікування інфекційних захворювань сказав, що він і його команда наполягали, щоб потрапити в Ухань на початку спалаху пандемії. Але його команді знадобилося кілька тижнів, щоб отримати дозвіл на в'їзд в місто. Опинившись там, вони з усіх сил намагалися отримати відповідь, чи поширюється новий вірус між людьми.

Зараз ви читаєте новину «Китай міг запобігти пандемії, якби вчасно розказав правду - тайванські медики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути