четвер, 11 лютого 2021 03:31

Байден розраховує на розмову з лідером КНР

Байден розраховує на розмову з лідером КНР
Байден хоче діалогу з Китаєм. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден хоче провести телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Це буде перше спілкування двох лідерів з моменту вступу Байдена на посаду 20 січня поточного року, інформує Bloomberg з посиланням на джерела.

Раніше Байден заявив, що Сполучені Штати Америки та Китай не повинні конфліктувати, не дивлячись на конкуренцію між двома країнами.

Також він розповів про свої стосунки з головою КНР Сі Цзіньпіном тоді, коли ще був американським віцепрезидентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай погрожує почати нову війну

"Я, ймовірно, проводив з Сі Цзіньпіном більше часу, ніж будь-який світовий лідер, тому що я провів 24-25 годин в особистих зустрічах з ним, коли я був віцепрезидентом. Проїхав з ним 17 тисяч миль. Я його дуже добре знаю", — зауважив глава Білого дому.

Він назвав його дуже розумним і безкомпромісним.

Китай у день інавгурації президента США Джо Байдена, 20 січня, запровадив санкції проти 28 чиновників адміністрації Дональда Трампа.

"США спланували й здійснили божевільні кроки, втрутилися у внутрішні справи Китаю, підірвали інтереси КНР, образили китайський народ і завдали шкоди китайсько-американським відносинам", - прокоментували в МЗС Китаю.

Під санкції потрапили ексдержсекретар Трампа Майк Помпео, радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн, ексдиректор Національної торгової ради США Пітер Наварро.

Зараз ви читаєте новину «Байден розраховує на розмову з лідером КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі