понеділок, 19 червня 2023 10:41

Росія може напасти на Швецію ‒ звіт парламентського комітету

Росія може напасти на Швецію ‒ звіт парламентського комітету
У Швеції не виключають, що Росія може напасти на країну. Фото: shutterstock.com

Хоча більшість російських сухопутних військ нині перебуває в Україні, не можна виключати нападу РФ на Швецію.

Про це йдеться у звіті комітет з оборони парламенту Швеції, повідомляє телеканал SVT.

У документі зазначається, що Росія нині ще більше "знизила поріг застосування військової сили і демонструє високу схильність до політичних і військових ризиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії пояснив, чому західні партнери підтримують Україну

"Здатність Росії проводити операції з використанням військово-повітряних сил, військово-морських сил, зброї дальнього радіуса дії або ядерної зброї проти Швеції залишається незмінною", – йдеться у звіті.

У доповіді викладена нова оборонна доктрина Швеції. В її основі якої лежить членство в НАТО, на відміну від попередньої доктрини, яка спиралася на співпрацю з іншими північними країнами і ЄС.

Швеція нині намагається зміцнити свою оборону і подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Поки що, лише Туреччина та Угорщина не ратифікували заявку на вступ Швеції до альянсу.

Швеція вступить до Північноатлантичного альянсу вже найближчим часом.

НАТО, незважаючи на спробу президента РФ Володимира Путіна зламати альянс своїм вторгненням в Україну, стає все сильнішим. На цьому під час промови в Колорадо-Спрінгз наголосив президент США Джо Байден.

Зараз ви читаєте новину «Росія може напасти на Швецію ‒ звіт парламентського комітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі