середа, 09 лютого 2022 07:24

Роскомнагляд вимагає у "Радіо Свобода" видалити матеріали про окупований Крим

Роскомнагляд вимагає у "Радіо Свобода" видалити матеріали про окупований Крим
Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Фото: УНІАН

Російський регулятор Роскомнагляд вимагає видалити низку матеріалів про окупований Росією Крим з сайту проєкту "Радіо Свобода" "Крим.Реалії".

Про це пише "Радіо Свобода".

Відомство вимагає видалення, зокрема, новини з коментарем російського опозиційного політика Гаррі Каспарова та матеріали про російський військовий призов в Криму. Роскомнагляд вбачає "заклики до екстремістської діяльності" у коментарі Каспарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак на каналі Коломойського розповідала про "братский народ" і "компромисс" щодо Криму

Зазначається, що редакція отримала 12 повідомлень з вимогою видалення матеріалів з сайту. Переважно там йшлося про призов у російську армію в Криму. Видалення матеріалів регулятор мотивує тим, що вони нібито "містять відомості, поширення яких у Росії заборонене рішенням суду".

Орім цього, 4 та 5 лютого "Роскомнагляд" направив повідомлення з вимогою видалення матеріалів, опублікованих між 2019 та 2021 роками, які посилалися на розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального.

У "Крим.Реалії" заявили, що редакція не видалить зазначені матеріали, оскільки вони відповідають редакційним стандартам.

1 лютого повідомлення з вимогою видалити матеріали про Олексія Навального отримала низка незалежних ЗМІ в Росії: телеканал "Дождь", радіостанція "Ехо Москви", "Медуза", "Новая газета", Znak.com, саратівське видання "Свободные новости", магаданський портал "Весьма". Загалом Роскомнагляд вимагав видалити 77 матеріалів.

"Медуза", "Дождь", "Свободные новости", "Новая газета" та Znak.com повідомили, що видалили зазначені у повідомленнях Роскомнагляду новини.

Зараз ви читаєте новину «Роскомнагляд вимагає у "Радіо Свобода" видалити матеріали про окупований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі