вівторок, 01 лютого 2022 14:43

Влада РФ вимагає від ЗМІ видалити матеріали про розслідування Навального

Влада РФ вимагає від ЗМІ видалити матеріали про розслідування Навального
Кремль зобов'язав незалежні ЗМІ Росії видалити всі матеріали, які розповідають про розслідування ув'язненого опозиціонера Олексія Навального. Фото: REUTERS

Незалежні ЗМІ Росії зобов'язані видалити всі матеріали, які розповідають про розслідування ув'язненого опозиціонера Олексія Навального.

Таке розпорядження Роскомнагляду висунули "Новой газете", телеканалу "Дождь", радіостанції "Эхо Москвы", "Медузі", Znak.com, саратівському виданню "Вільні новини" та магаданському порталу "Дуже", передає "Новая газета"

Загалом Роскомнагляд вимагає видалити 77 матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпезніше, ніж на відео: у мережу злили нові фото "палацу Путіна"

Серед них — новини про "палац Путіна" під Геленджиком, про розслідування "Він вам не Дімон", про нерухомість голови Татарстану Рустама Мініханова, дачу голови Роскосмосу Дмитра Рогозіна, пентхаус тезки дружини депутата Леоніда Слуцького та інші.

Роскомнагляд для обґрунтування своїх вимог наводить листа Генпрокуратури, в якому сказано, що публікації у ЗМІ "поширюють матеріали організації, діяльність якої заборонена в Росії".

Російського опозиціонера Олексія Навального та його соратників внесли 25 січня до списку терористів та екстремістів РФ. Відповідний запис без зазначення причини з'явився в реєстрі Росфінмоніторингу.

З Навальним у список потрапили юристка "Фонду боротьби з корупцією" Любов Соболь, працівник відділу розслідувань ФБК Георгій Албуров, працівник ФБК Руслан Шаведдінов і юрист Вʼячеслав Гімад.

Зараз ви читаєте новину «Влада РФ вимагає від ЗМІ видалити матеріали про розслідування Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі