вівторок, 11 жовтня 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію не допустили до розслідування вибухів на "Північному потоці"

Росію не допустили до розслідування вибухів на "Північному потоці"
Розслідування будуть спільно проводити з владою Данії та Німеччини. Фото: eastnews.ua

Швеція відмовила Росії у доступі до розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", де наприкінці вересня сталися вибухи.

Російський Газпром отримає відмову на свою вимогу бути допущеним до розслідування, заявила прем'єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон, повідомляє Bild.

"Попередні розслідування у Швеції мають конфіденційний характер, і це, очевидно, стосується і цієї справи", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції ЄС дозволять карати посібників РФ із третіх країн – Bloomberg

Розслідування спільно проводитиметься з владою Данії та Німеччини, наголосили уряді Швеції.

"На жаль, ми маємо бути готові до того, що можуть статися й інші інциденти", – додала Андерссон.

Служба державної безпеки Швеції 6 жовтня встановила, що біля газопроводів "Північний потік" сталися вибухи.

Німеччина, Данія та Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній із ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн м³ газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. Представник уряду ФРН відмовився коментувати цю інформацію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росію не допустили до розслідування вибухів на "Північному потоці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі