вівторок, 05 березня 2024 08:35

"Росіяни хочуть посіяти розкол": у Білому домі прокоментували "шпигунський скандал" в Німеччині

"Росіяни хочуть посіяти розкол": у Білому домі прокоментували "шпигунський скандал" в Німеччині
Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі прокоментував перехоплення розмови німецьких офіцерів. Фото: gettyimages.com

Росія намагається створити хибне враження, нібито на Заході є розбіжності щодо підтримки України.

Пропагандисти РФ також поширюють наративи про те, що Росії протистоїть не Україна, а колективний блок НАТО. Так перехоплену розмову німецьких офіцерів прокоментував радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Це доводить лише те, що росіяни хочуть посіяти розкол і розбрат та намагаються продемонструвати, ніби Захід розділений. Звісно, це жодним чином не відповідає дійсності", - сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецького посла викликали до МЗС РФ

За його словами, росіяни хочуть створити видимість, нібито не тільки серед країн Заходу, а й в уряді Німеччини немає єдності в підтримці України. Однак німецька сторона підтвердила, що є "ключовим другом, союзником і партнером" у цих зусиллях.

"Вони дійсно посилили активність у підтримці України. Ми вдячні їм за це, ми вдячні канцлеру Шольцу за його лідерство", - наголосив Кірбі.

Він підкреслив, що РФ хоче нав'язати світові думку, нібито в Україні точиться війна між Росією та Заходом.

"Путін хоче, щоб саме це думали люди, замість того, що сталося насправді в лютому два роки тому, коли він вирішив вдертися в сусідню країну, яка не становила загрози ні йому, ні комусь іншому", - додав Кірбі.

У німецькому міністерстві оборони підтвердили, що запис розмови, який поширили російські пропагандисти, отримали завдяки прослуховуванню офіцерів Військово-повітряних сил.

Перед тим російські пропагандисти оприлюднили запис понад 30-хвилинної розмови, яка начебто відбулась між високопоставленими офіцерами Бундесверу. На записах буцімто обговорюють теоретичні удари по Керченському мосту ракетами Taurus.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни хочуть посіяти розкол": у Білому домі прокоментували "шпигунський скандал" в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі