субота, 02 березня 2024 21:54

Міноборони Німеччини підтвердило перехоплення РФ розмови офіцерів про Taurus

Міноборони Німеччини підтвердило перехоплення РФ розмови офіцерів про Taurus
Міноборони Німеччини підтвердило перехоплення РФ розмови офіцерів про Taurus. Фото: Getty Images

У німецькому міністерстві оборони підтвердили, що запис розмови, який напередодні поширили російські пропагандисти, отримали завдяки прослуховуванню офіцерів Військово-повітряних сил.

За даними Міноборони, розмову офіцерів перехопили, а те, про що в ній говорили, імовірно, ніколи не мали оприлюднювати. Про це німецьке оборонне відомство розповіло в етері німецького ARD.

"Наразі ми не можемо з упевненістю сказати, чи вносили зміни в записану або письмову версію, яку поширюють у соціальних мережах", - сказав речник німецького міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі винищувачі вперше вилітали на перехоплення літаків РФ із бази в Латвії

На оприлюднений запис також відреагував і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він сказав, що це "дуже серйозна справа", яка потребує швидкого розслідування.

Напередодні російська пропагандистка та головна редакторка RT Маргарита Симоньян оприлюднила запис понад 30-хвилинної розмови, яка начебто відбулась між високопоставленими офіцерами Бундесверу.

На записах буцімто обговорюють теоретичні удари по Керченському (Кримському) мосту ракетами Taurus. Після цього в Німеччині заявили, що перевірять імовірність перехоплення комунікацій та прослуховування у Військово-повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Німеччини підтвердило перехоплення РФ розмови офіцерів про Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі