четвер, 03 травня 2018 11:42

Росія звинуватила Велику Британію у викраденні Скрипалів

Росія звинуватила Велику Британію у викраденні Скрипалів
Росія розцінює політику Великої Британії щодо Скрипалів як викрадення людей або навмисну ізоляцію. Фото: "Цензор.НЕТ"

Велика Британія відмовляє РФ у консульському доступі до родини Скрипалів, яка постраждала внаслідок отруєння нервово-паралітичним газом. Росія вважає таку політику викраденням людей або навмисною ізоляцією.

У міністерстві закордонних справ РФ це вважають неприйнятним, пише "РИА Новости".

"Поведінка британської влади викликає безліч запитань. Зокрема, замовчується інформація про діяльність розташованої недалеко від Солсбері секретної лабораторії в Портон Дауні. Самі постраждалі сховані британськими спецслужбами", - сказав Сергій Лавров, міністр МЗС Росії.

Лавров стверджує, що Велика Британія підміняє роботу експертів порожніми заявами. А РФ занепокоєна станом постраждалих, "втягнутих англійцями в цю провокацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головою розбив лобове скло": розробника отрути "Новачок" збила автівка

Велика Британія відмовилася визнавати дипломи російських ВНЗ. Через це кількість росіян у британських приватних школах скоротилась на 40%. Посольство РФ у Британії зазначає, що росіяни на тлі погіршення відносин між країнами бояться відправляти своїх дітей на навчання за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила Велику Британію у викраденні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі