пʼятниця, 28 лютого 2020 14:17

Росія знала, що б'є по турецьких військах у Сирії, а не по повстанцях

Росія знала, що б'є по турецьких військах у Сирії, а не по повстанцях
Анкара висунула звинувачення Москві. Фото: Reuters

По турецькій армії в Ідлібі завдали удар попри координацію дій із російською стороною, якій Анкара заздалегідь вказала місця дислокації своїх частин.

"У момент повітряного удару по позиціях турецьких військових в Ідлібі в цьому секторі не перебували жодні збройні угруповання опозиції", - заявило міністерство оборони Туреччини, передає Anadolu.

Глава міноборони Туреччини Хулусі Акар повідомив, що удари по позиціях турецьких військових в Ідлібі тривали попри попередження Анкари. Ударів завдавали навіть по військових машинах швидкої допомоги.

За даними міноборони Туреччини, турецька армія знищила в Ідлібі 5 вертольотів, 23 танки, 23 гармати і САУ, зенітно-ракетний комплекс SA-17, зенітний ракетно-гарматний комплекс SA-22, нейтралізовано 309 прихильників Башара Асада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відкриє кордони для сирійських біженців

"На тлі дипломатичних і політичних зусиль з урегулювання сирійського конфлікту турецькі військові зазнали підлого нападу, на який піде найжорсткіша відповідь", - заявив спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп.

Повітряний удар відбувся, після того як російська делегація провела два дні в Анкарі для переговорів з турецькими посадовими особами щодо ситуації в Ідлібі.

Росія та союзний їй режим президента Сирії Башара Асада спробували переможно для себе закінчити війну в Сирії, зрадивши домовленість із Туреччиною. Їхній план зазнав невдачі. Проте перспектив для зменшення напруження поки що немає. Буде подальша потужна, дуже стрімка ескалація. Туреччина намагається залучити до неї Європейський Союз та НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія знала, що б'є по турецьких військах у Сирії, а не по повстанцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі