пʼятниця, 28 лютого 2020 09:55

Туреччина відкриє кордони для сирійських біженців

Туреччина відкриє кордони для сирійських біженців
Туреччина не буде стримувати сирійських біженців. Фото: 24tv.ua

Туреччина не буде стримувати на кордоні сирійських біженців. Вони намагаються потрапити до Європи через загострення ситуації в Ідлібі.

"Ми вирішили, по суті, негайно, перестати зупиняти сирійських біженців, які намагаються дістатися до Європи по суші або по морю. Всі біженці, включаючи сирійців, тепер можуть в'їжджати до Європейського Союзу", - сказав високопоставлений турецький чиновник в коментарі Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійці лікують травми війни дитячими шлюбами

В очікуванні швидкого прибуття біженців з Ідлібу турецьким поліцейським, береговій охороні і прикордонним службам було наказано не втручатися в ситуацію на сухопутних і морських шляхах.

27 лютого російські ВПС атакували турецьких військових у сирійському регіоні Ідліб. Губернатор провінції Хатай Рохмі Доган повідомив, що внаслідок авіаційної атаки загинули 22 турецьких військових. Потім з'явилася інформація про 29 і про 33 загиблих. Серед постраждалих є важкопоранені. Їх через кордон доставили у Туреччину.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина відкриє кордони для сирійських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі