четвер, 17 серпня 2023 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змушує країн-партнерів відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер"

Росія змушує країн-партнерів відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер"
Кремль намагається змусити низку країн відмовитися від співпраці з ПВК. Фото: eastnews.ua

Міністерство оборони Російської Федерації використовує форум "Армія-2023" у Москві, аби змусити низку країн відмовитися від співпраці з приватною військовою компанією "Вагнер".

А також для реклами підконтрольних Міноборони РФ ПВК, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Уряд Росії таким чином погрожує припинити військово-технічну та матеріальну підтримку деяким країнам Африки, якщо їхнє керівництво продовжить використовувати існуючі зв'язки з "вагнерівцями", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі офіційно зареєстрували ПВК "Вагнера"

Міноборони РФ уже пред'явило владі Буркіна-Фасо такого роду ультиматум.

"Ці твердження в основному виходять із джерел, пов'язаних із найманцями групи "Вагнер", але вони збігаються з попередніми оцінками ISW про те, що Кремль прагне знищити або реструктуризувати ПВК "Вагнер" на користь контрольованих Міноборони РФ ПВК", – додають аналітики.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Увечері 24 червня очільник ПВК заявив про зупинку руху на Москву після переговорів із білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Росія змушує країн-партнерів відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі