субота, 04 листопада 2023 06:36

Росія впевнена, що Ізраїль не атакуватиме її сили в Сирії - ISW

Росія впевнена, що Ізраїль не атакуватиме її сили в Сирії - ISW
Росія може надати свої системи ППО бойовикам "Хезболли". Фото: wikipedia.org

Росія, очевидно, впевнена, що Ізраїль не атакуватиме її сили в Сирії, незважаючи на намір приватної військової компанії "Вагнер" передати системи ППО бойовикам з "Хезболли".

Американська розвідка заявила, що президент Сирії Башир Асад погодився надати російські системи протиповітряної оборони "Хезболлі". Він також поставив завдання групі "Вагнера" передати бойовикам Панцир-С1. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль завдав ударів по території Сирії та Лівану

Аналітики нагадують, що Ізраїль часто завдає авіаударів по системах постачання іранської зброї в Сирію та через неї. Асад, можливо, попросив "вагнерівців" доставити системи протиповітряної оборони "Хезболлі", щоб служити стримуючим фактором для потенційних зусиль ізраїльського перехоплення.

"Раніше ISW оцінював, що Росія може передавати зброю в Сирію, не ризикуючи ізраїльськими авіаударами у відповідь. Тому Кремль може вважати, що це небажання Ізраїлю пошириться і на "Вагнер". Росія та Ізраїль мають складні відносини в Сирії, оскільки Ізраїль історично покладався на Росію в стримуванні іранської діяльності в регіоні", - йдеться у повідомленні ISW.

Сполучені Штати вважають, що існує "підвищений ризик" розширення військового конфлікту на Близькому Сході. Іранські проксі-сили продовжують атакувати дислоковані в регіоні американські війська, заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Він також пообіцяв відповідь США на іранські атаки, якщо вони не припиняться.

Зараз ви читаєте новину «Росія впевнена, що Ізраїль не атакуватиме її сили в Сирії - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі