неділя, 22 грудня 2019 16:13

Росія відповіла на заяву США щодо санкцій за "Північний потік-2"

Росія відповіла на заяву США щодо санкцій за "Північний потік-2"
За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, газопровід запустять попри санкції США. Фото: nv.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров пообіцяв, що Росія дасть відповідь Сполученим Штатам Америки на санкції через будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Російський міністр також упевнений, що газопровід буде запущено попри санкції США, повідомляє "Європейська правда".

"На санкції ми будемо відповідати, але так, щоб нам самим собі не завдати шкоди. Але відповідати будемо точно. І, звичайно, ми будемо це враховувати, вибудовуючи всі наші відносини, - каже Лавров. - Я переконаний, що "Північний потік - 2 ", як і "Турецький потік", відбудеться. "Турецький потік" буде запущений буквально через 2-3 тижні".

За словами Лаврова, європейці почуваються приниженими з боку США, і це одна з причин, чому потік запрацює.

"Їх принизили. Все-таки слова прозвучали, в тому числі з Берліна, який показує, що почуття власної гідності у наших європейських партнерів ще збереглося", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії буде важко завершити будівництво "Північного потоку-2"

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.

Після цього швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу "Північний потік-2", офіційно заявила про зупинку робіт.

У МЗС РФ заявили, що Росія збирається завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на загрозу американських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Росія відповіла на заяву США щодо санкцій за "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі