вівторок, 27 грудня 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія ухвалила рішення щодо літаків після нових вибухів на "Енгельсі"– ПСУ

Росія ухвалила рішення щодо літаків після нових вибухів на "Енгельсі"– ПСУ
Росія роззосереджує літаки в Енгельсі після вибухів на аеродромі 26 грудня. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Росія передислокувала деякі літаки після вибухів на аеродромі в місті Енгельс Саратовської області.

Після цих подій суттєво зменшилась активність російської авіації. Про це заявив речник Повітряних сил Ураїни Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новни" 27 грудня, передає Gazeta.ua.

"Літаки там розосереджено, саме стратегічна авіація. Йдеться про аеродром "Енгельс". Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них вже передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати… Після цих подій під вечір активність ворожої авіації суттєво зменшилася", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії почалася "істерика" після нових вибухів в Енгельсі – ISW

Водночас загроза масованого ракетного обстрілу зберігається, наголосив Ігнат.

"Окупанти не полишили підступних своїх намірів, можливо, під новорічні свята чи на якісь інші дати, щоб все ж таки бити по нашій інфраструктурі. Тому ми повинні готуватися постійно, дотримуватися рекомендацій влади", – зазначив Ігнат.

Додавши, що РФ, крім ракет, також може використати для удару іранські дрони.

На аеродромі "Енгельс" базується дальня стратегічна авіація Росії. Це бомбардувальники Ту-160 і Ту-95, які використовують для атак на Україну. У ніч на 26 грудна на авіабазі вдруге за місяць пролунали вибухи. У День армійської ППО РФ.

Пізніше міністерство оборони Росії заявило, що їхні військові "збили український безпілотник" під час підльоту до аеродрому "Енгельс". Також там підтвердили загибель трьох військових "внаслідок падіння уламків безпілотника". У відомстві також стверджують, що авіаційна техніка не постраждала.

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті вчорашнього удару по авіабазі в Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС і знищено диспетчерську вежу. Також 17 військових загинули, 26 поранені, троє з них у важкому стані, каже Золкін.

Влада України не підтвердила свою причетність цього інциденту. Водночас Юрій Ігнат заявив: те, що сталося на аеродромі, є наслідком воєнної агресії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія ухвалила рішення щодо літаків після нових вибухів на "Енгельсі"– ПСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі