вівторок, 15 березня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія оголосила про вихід із Ради Європи

Росія оголосила про вихід із Ради Європи
Росія виходить із Ради Європи за власним бажанням. Фото: zn.ua

Росія офіційно виходить із Ради Європи.

Лист глави МЗС РФ Сергія Лаврова про вихід Росії із Ради Європи вручено генеральному секретареві організації Марії Пейчинович-Бурич, повідомив депутат Держдуми РФ Петро Толстой, повідомляють російські ЗМІ.

Він додав, що Росія виходить із Ради Європи з власної волі, це виважене та обдумане рішення.

У зв'язку з цим у Росії оголосили, що "будуть змушені денонсувати Європейську конвенцію про права людини". Її влада РФ і до цього постійно порушувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія ввела санкції проти Байдена та вищого керівництва США

Напередодні права Росії у Раді Європи призупинили. Сьогодні, 15 березня, у ПАРЄ були дебати про виключення РФ із організації.

Росія більше не має наміру брати участь у діяльності Ради Європи. Мовляв країни Заходу підривають роботу цієї організації. Про це повідомляє МЗС РФ.

"Недружні Росії держави ЄС та НАТО, зловживаючи своєю абсолютною більшістю в Комітеті міністрів Ради Європи, продовжують лінію на руйнування Ради Європи і загального гуманітарно-правового простору в Європі", – йдеться у заяві російського відомства.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила про вихід із Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі