понеділок, 14 травня 2018 09:13

Росія може опинитися в ізоляції

Росія може опинитися в ізоляції
Росія ризикує опинитися в ізоляції після інциденту з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері. Фото - Укрінформ

Росія ризикує опинитися в ізоляції після інциденту з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері. З таким попередженням планує виступити глава служби британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер на зустрічі глав європейських служб в понеділок, 14 травня. Фрагменти його виступу наводить газета Financial Times.

У своєму виступі Паркер має намір звинуватити Кремль у "грубих порушеннях міжнародних правил" і попередити інші країни, що російський уряд відстоює свої інтереси "через агресивні і згубні дії військових і розвідувальних служб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія звинуватила Велику Британію у викраденні Скрипалів

Глава MI5 також має намір згадати "безпрецедентний" рівень дезінформації з боку РФ після отруєння Скрипаля. Сам же інцидент він характеризує як "навмисну і цілеспрямовану зловмисну дію".

4 березня у британському місті Солсбері отруїли колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля. Разом з ним було отруєно і його 33-річну дочку Юлію. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаль міг бути отруєним розробленою Росією бойовою нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Зараз ви читаєте новину «Росія може опинитися в ізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі