четвер, 08 серпня 2024 19:40

Росія і Китай можуть перейти на бартер у торгівлі вже восени - Reuters

Росія і Китай можуть перейти на бартер у торгівлі вже восени - Reuters
Російський диктатор Володимир Путін і глава Китаю Сі Цзіньпін у Пекіні, травень 2024 року. Фото: Getty Images

Російська Федерація і Китай вже цієї осені можуть почати використовувати бартерні торгові схеми, обидві країни намагаються обмежити використання банківських систем, які контролюються Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомили Reuters.

Агентство посилається на трьох неназваних співрозмовників зі сфери торгівлі та економічного сектору.

Також інформацію щодо схем бартеру агентству підтвердив неназваний високопоставлений менеджер одного з російських банків, але деталей не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив 14-й пакет санкцій проти РФ - суден, російського газу і польотів

Повідомляється, що затримки двосторонніх платежів були одним із головних питань під час візиту російського диктатора Володимира Путіна до Китаю у травні цього року.

За повідомленням Reuters, бартерною торгівлею РФ і Китай зменшать видимість західних регуляторів у їхніх двосторонніх транзакціях.

Reuters також повідомили, що російське мінекономіки у лютому опублікувало документ з порадами російським компаніям щодо проведення бартерних операцій і вказало на "підводні камені", яких слід уникати. Документ описує бартерну торгівлю як спосіб уникнути міжнародних розрахунків і готівки.

Торік у жовтні Сполучені Штати Америки наклали санкції на 42 китайські компанії, які постачали схеми оборонному сектору РФ.

У червні США запровадили нові санкції проти РФ. Обмеження запровадили проти понад 300 фізичних і юридичних осіб у РФ та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки і Карибського басейну.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Китай можуть перейти на бартер у торгівлі вже восени - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі