четвер, 19 вересня 2024 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни замінували дамби на Бєлгородщині - полковник ЗСУ

Росіяни замінували дамби на Бєлгородщині - полковник ЗСУ
У Бєлгородській області російські війська замінували гідроспоруди. Фото: suspilne.media

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Сухопутних військ Збройних сил України, полковник Віталій Саранцев.

Росіяни не лише активно будують оборонні фортифікації навколо Бєлгорода, а й активно мінують гідроспоруди загального і спеціального призначення, розповів військовий.

"Це можна розцінити як "закладку" на майбутнє - якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України. А можна припустити і те, що РФ готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках", - сказав Саранцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

Зі слів полковника, подібні дії ворога можуть бути використані для мобілізації російського населення і відволікання уваги від внутрішніх проблем в РФ.

Підрив дамб може призвести до масштабних повеней, затоплення населених пунктів та екологічної катастрофи, сказав Саранцев.

Україна зупинила просування російських військ у Курській області, повідомив представник комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський.

Сьогодні російська авіація завдала 11 ударів 14 керованими авіабомбами по Курщині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замінували дамби на Бєлгородщині - полковник ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі