пʼятниця, 06 жовтня 2023 22:52

Спецтема: Війна Росії проти України

США наклали санкції на 42 китайські компанії. Ті постачали росіянам схеми

США наклали санкції на 42 китайські компанії. Ті постачали росіянам схеми
США наклали санкції на китайські компанії. Фото: pixabay.com

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки додало 42 китайські компанії до списку експортного контролю.

Китайські фірми постачали російським фірмам, повʼязаним з оборонним сектором країни-агресорки Російської Федерації, інтегральні схеми американського виробництва. Про це повідомили Reuters.

Окрім компаній з КНР, США запровадили експортний контроль щодо семи компаній із Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів і Великої Британії.

Компанії сприяли постачанню в РФ мікроелектроніки, зокрема тієї, яку росіяни використовують для систем точного наведення ракет і безпілотників, якими атакують Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнер" купив у Китаю супутник - ЗМІ

"Сьогоднішнє розширення списку юридичних осіб дає чіткий сигнал: якщо ви постачаєте російському оборонному сектору технології американського походження, ми дізнаємося про це і вживемо заходів", - заявив помічник міністра торгівлі США з питань експортного контролю Метью Аксельрод.

У вересні Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет санкцій проти російських олігархів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу РФ.

Також США запровадили санкції проти п'яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, які допомагали країні-агресорці в ухиленні від санкцій.

Зараз ви читаєте новину «США наклали санкції на 42 китайські компанії. Ті постачали росіянам схеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі