четвер, 14 вересня 2023 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили новими санкціями по російських олігархах і компаніях

США вдарили новими санкціями по російських олігархах і компаніях
США запровадили нові візові обмеження проти 70 росіян. Фото: pixabay.com

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило новий пакет санкцій проти російських олігархів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу країни-агресорки Російської Федерації.

Про санкції повідомив сайт американського мінфіну.

До списку додали майже 100 фізичних і юридичних осіб. Також запровадили візові обмеження проти понад 70 росіян.

"Сьогоднішні санкції спрямовані на осіб, які отримують вигоду та підтримують жорстоку війну, яку Росія почала проти України", – заявили США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі Балтійські країни закрили в'їзд російським авто

Під санкції потрапили російські олігархи:

президент російського виробника рухомого складу АТ "Трансмашхолдинг" Андрей Бокарєв, який має зв'язки з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, і його дружина Ольга;

бізнес-партнер Бокарєва Іскандар Махмудов, засновник АТ "Уральская горно-металлургическая компания", та його син Джахангір.

Також у санкційному списку:

заступник Шойгу Олексій Криворучко;

головний конструктор авіаційного двигунобудівного науково-технічного комплексу "Союз" і член ради директорів Балашихинського літейно-механічного заводу (теж під санкціями) Мкртича Окроян і його родина.

Під обмеження потрапили низка компаній російського ВПК: Гаврилов-Ямський машинобудівний завод "Агат", АТ "Звезда", яке входить до складу "Ростех", Науково-дослідний інститут машинобудування та Ульяновський патронний завод.

У липні США і Канада розширили санкції проти російських фізичних і юридичних осіб. У "чорні списки" потрапили, зокрема, російські платіжні системи.

У червні Європейський Союз ухвалив 11-й пакет санкцій проти Росії. Після його запровадження загальна кількість осіб, які перебувають під європейськими санкціями, збільшилась до 1572 і 244 компаній/організацій.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили новими санкціями по російських олігархах і компаніях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі