понеділок, 07 листопада 2022 01:44

Росія активізувала "фабрику тролів", щоб вплинути на результати виборів в США - ЗМІ

Росія активізувала "фабрику тролів", щоб вплинути на результати виборів в США - ЗМІ
Росія намагається вплинути на аудиторію в США. Фото: CNN

Росія намагається втрутитись у проміжні вибори в США, щоб завадити американцям передавати Україні військову допомогу.

Російські "фабрики тролів" націлились знищити кандидатів від Демократичної партії в найбільш суперечливих регіонах. Зокрема, це стосується місць в Сенаті в Огайо, Арізоні та Пенсільванії. РФ розраховуює, що республіканська більшість у Сенаті та Палаті представників може допомогти Росії знищувати Україну, пише The New YorkTimes.

Видання проаналізувало дописи з акаунту такої собі "Нори Берки" та інших користувачів соцмереж. Ці дописи здебільшого паплюжили президента Байдена та інших відомих демократів. Вони також скаржилися на використання коштів платників податків для підтримки України у війні проти російських окупантів, висміюючи Володимира Зеленського у кращих традиціях російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вплинуть вибори у США на допомогу Україні – Резніков дав відповідь

Група з кібербезпеки Recorded Future встановила, що ці акаунти пов'язані з Росією. Метою росіян є розпалити гнів серед консервативних виборців і підірвати довіру до американської виборчої системи. Цього разу росіяни хочуть зменшити масштабну військову допомогу Україні, яку надає адміністрація Байдена.

Колишній військовослужбовець армії та співробітник відділу інформаційних операцій Пентагону Алекс Пліцас вважає, що основною метою Росії є позбавлення України військової підтримки США.

Минулого місяця Федеральне бюро розслідувань і Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури закликали американців до "інформаційної гігієни": не поширювати в соцмережах сумнівних дописів та не лайкати їх.

"Постійною темою нових зусиль Росії є аргумент про те, що Сполучені Штати за президента Байдена витрачають гроші, підтримуючи Україну в її опорі російському вторгненню, яке почалося в лютому. Наприклад, Нора Берка у вересні опублікувала фотожабу, на якій президент України Володимир Зеленський був танцівницею в бікіні, яку Байден обсипав доларовими купюрами", - йдеться у матеріалі видання.

Наразі американські аналітики не знають, який вплив росіяни матимуть на аудиторію в США, проте побоюються, що РФ може маніпулювати їхніми громадянами.

На проміжних виборах американці обиратимуть 435 членів Палати представників і третину сенаторів.

За прогнозами політологів, республіканці мають шанси збільшити представництво в обох палатах Конгресу. Це дасть їм змогу перешкоджати реалізації пропозицій президента-демократа.

Хоча проміжні вибори до Конгресу США мають відбутися 8 листопада, президент Джо Байден уже проголосував достроково. На виборчу дільницю у Вілмінгтоні у штаті Делавер він прибув з 18-річною онукою Наталі, яка голосувала на виборах уперше.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізувала "фабрику тролів", щоб вплинути на результати виборів в США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі