четвер, 07 листопада 2019 11:04

Російських пропагандистів висміяли на Світовому форумі за демократію

Російських пропагандистів висміяли на Світовому форумі за демократію
На екрані показали карикатуру художника паризького сатиричного видання Charlie Hebdo, яке висміює російську пропаганду. Фото:static.ukrinform.com

Під час протесту української делегації на Світовому форумі за демократію, який триває у Стразбурзі з 6 по 8 листопада, потролили російський федеральний канал Russia Today.

Після виступу заступника головного редактора RT Ганни Бєлкіної почалась дискусія з троллінгом, пише "Укрінформ".

Представниця російського каналу пояснювала, чому ЗМІ втрачають довіру у громадян, і згадала негативні приклади із США, зокрема вибори президента 2016-го і початок Brexit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти провокували Разумкова у Раді Європи

Продюсерка радіо "Франс культура" Крістін Окрен запитала, чому та не згадала як приклад саму Росію. Тоді в залі, де перебувало близько 1 тис. осіб, здійнялись оплески та вигуки проти RT.

Після цього на екрані показали карикатуру художника паризького сатиричного видання Charlie Hebdo. Зображення висміює російську пропаганду.

Згодом представники української делегації перервали чергову репліку Бєлкіної, піднялися зі своїх місць і почали вигукувати: "Світовий форум за демократію – не місце для пропаганди".

Учасники заходу також гучно і масово підтримували українців, коли ті запитували, чому організатори запросили навчати стандартам преси та відновлення довіри до новин саме російського пропагандиста, який масово поширює фейки по всьому світу.

Народний депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко взяв участь у пропагандистському шоу "Велика гра" на російському "Первом канале".

Зараз ви читаєте новину «Російських пропагандистів висміяли на Світовому форумі за демократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі