понеділок, 27 червня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські ПВК, збройні сили й гауляйтери опиняться під санкціями США - Білий дім

Російські ПВК, збройні сили й гауляйтери опиняться під санкціями США - Білий дім
Санкції проти Росії: США анонсували додаткові обмеження. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Сполучені Штати Америки запровадять додаткові санкції проти Росії за її повномасштабне вторгнення в Україну.

Обмеження стосуватимуться приватних військових компаній, військових підрозділів, а також "міністрів" і "мерів" окупованих міст, повідомила пресслужба Білого дому 27 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ердогана пояснили, чому не введуть санкції проти Росії

"Міністерство фінансів і Державний департамент США запровадять блокувальні санкції проти приватних військових компаній, чинних в Україні, російських військових підрозділів, які були причетні, що вірогідно відомо, до порушень прав людини або міжнародного гуманітарного права в Україні. Також призначених Росією високопосадовців на обложених або зайнятих силами РФ територіях, у тому числі міністрів і мерів спірних міст", - йдеться в повідомленні.

Орім того, США накладуть візові обмеження приблизно на 500 посадових осіб у зв'язку з порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

Російська Федерація вперше з 1918 року оголосила дефолт за зовнішнім суверенним боргом в іноземній валюті. Протягом декількох місяців РФ знаходила шляхи обходу обмежень, але 26 червня закінчився пільговий період по виплаті відсотків. Російський уряд вже втратив можливість випускати боргові зобов'язання, деноміновані в доларах. Вже зараз Росія не може позичати у більшості зарубіжних країн.

Під час фінансової кризи в Росії і обвалу рубля в 1998 році уряд президента Бориса Єльцина оголосив дефолт за своїм внутрішнім боргом у розмірі $40 млрд. Востаннє Росія зазнавала дефолту стосовно своїх іноземних кредиторів понад століття тому, коли більшовики відмовилися від боргового тягаря Російської імперії у 1918 році.

Російський Мінфін заплатив кредиторам рублями після відповідного наказу президента РФ Володимира Путіна. За двома випусками доларових єврооблігацій виплатили 12,51 млрд рублів - близько $235 млн за штучним російським курсом. Йдеться про випуски євробондів із погашенням у 2027 та 2047 роках. Кошти перерахували Національному розрахунковому депозитарію.

Зараз ви читаєте новину «Російські ПВК, збройні сили й гауляйтери опиняться під санкціями США - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі