понеділок, 27 червня 2022 00:39

У Ердогана пояснили, чому не введуть санкції проти Росії

У Ердогана пояснили, чому не введуть санкції проти Росії
Туреччина санкції проти Росії вводити не буде. Фото: slovoidilo.ua

Туреччина не буде приєднуватися до санкцій проти Росії, навіть попри прохання Заходу.

"Ми не можемо цього зробити, так як це вдарить по нашій економіці насамперед. У нас посередницька роль, адже все йде через Туреччину", - заявив офіційний представник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калин в інтерв'ю телеканалу Haberturk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина грає на боці Кремля проти НАТО. Україні треба бути обачною

Він заявив, що Захід прийняв позицію Туреччини.

"Ми не вводимо санкції і не будемо до них підключатися. Ми повинні захищати свої інтереси. Якщо всі зруйнують мости, хто в підсумку буде говорити з Росією? Наші економічні відносини з Росією носять такий характер, що введення санкцій завдасть більше шкоди економіці Туреччини, ніж Росії. Ми зайняли чітку позицію. На Заході її прийняли", - сказав представник Ердогана.

Росія і Туреччина за останні 48 днів активно обговорювали процес переміщення російських підсанкційних компаній з Європи в турецьку юрисдикцію.

Ішлося про релокацію російських компаній до Стамбула. Таким чином РФ планує обійти санкції, запроваджені проти неї Євросоюзом за вторгнення в Україну.

8 червня у Стамбулі відбулася зустріч Сергія Лаврова із його турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Говорили про розблокування українських портів та вивезення зерна Чорним морем.

За підсумками зустрічі Туреччина побачила бажання повернутися до переговорів між Україною і Росією. В Анкарі готові надалі виступати посередниками.

Анкара також вважає реалістичним план створення "зернового коридору" в Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «У Ердогана пояснили, чому не введуть санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі