пʼятниця, 10 червня 2022 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки підсанкційних компаній РФ переїдуть у Туреччину. Газпром серед них - ЗМІ

Десятки підсанкційних компаній РФ переїдуть у Туреччину. Газпром серед них - ЗМІ
Російський газовий монополіст "Газпром" та десятки інших компаній з РФ у найближчі місяці розпочнуть процес переїзду до Туреччини. Фото: розміщене на zn.ua

Росія і Туреччина за останні 48 днів активно обговорювали процес переміщення російських підсанкційних компаній з Європи в турецьку юрисдикцію.

Ішлося про релокацію російських компаній до Стамбула. Таким чином РФ планує обійти санкції, запроваджені проти неї Євросоюзом за вторгнення в Україну, пише Habertürk.

"За отриманою мною інформацією, 43 російські компанії та олігархи, включно з Газпромом, перенесуть свої штаб-квартири з Європи до Стамбула. Цей процес, як очікується, почнеться в липні", - повідомив журналіст видання Четінер Четін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкціями вдарили не тільки по Путіну - хто ще з росіян

За його інформацією, перед візитом міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова в Туреччину туди прибула російська делегація. Вона обговорила попередні умови перенесення офісів російських компаній із Європи.

Раніше Bloomberg писав, що деякі авіакомпанії з Росії розглядають можливість переведення свого бізнесу в Туреччину. Ціль - уникнути санкцій, які забороняють їм лізинг та обслуговування й ремонт літаків.

8 червня у Стамбулі відбулася зустріч Сергія Лаврова із його турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Говорили про розблокування українських портів та вивезення зерна Чорним морем.

За підсумками зустрічі Туреччина побачила бажання повернутися до переговорів між Україною і Росією. В Анкарі готові надалі виступати посередниками.

Анкара також вважає реалістичним план створення "зернового коридору" в Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Десятки підсанкційних компаній РФ переїдуть у Туреччину. Газпром серед них - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі