субота, 13 березня 2021 01:41

Родині Флойда виплатять рекордну компенсацію

Родині Флойда виплатять рекордну компенсацію
Джордж Флойд помер після силових дій поліцейських. Фото: Reuters

Місто Міннеаполіс у США погодилося виплатити $27 мільйонів сім'ї Джорджа Флойда. Чоловік помер після затримання поліцейськими.

За словами адвоката сім'ї, угода стала найбільшим досудовим врегулюванням судового процесу в справі про неправомірну смерть в історії США, повідомляє Reuters.

Сестра загиблого заявила, що її сім'я рада, що ця частина їхнього шляху до правосуддя вирішена. За її словами, сам Флойд "після смерті показав світові, як жити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витягнув з обіймів матері та давив на шию 5 хв.: поліцейський знову придушив чоловіка коліном

Минулого року рідні Флойда звернулися до суду на місто і поліцейських, запевняючи, що правоохоронці застосували надмірну силу при затриманні й порушили конституційні права чоловіка.

Афроамериканець Джордж Флойд помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном. Флойд кричав, що не може дихати. Це сталося у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації.

Протести охопили всю країну та стали причиною руху Black Lives Matter.

Зараз ви читаєте новину «Родині Флойда виплатять рекордну компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі